Mezőkövesd, Alapfokú Művészeti Iskola

  • Cím: Mezőkövesd Széchenyi utca 10.
  • Tervezés éve: 2021

Örömmel értesültünk róla, hogy az Alapfokú Művészeti Iskola kivitelezése hamarosan megkezdődhet.

Az épület és épületrészei külön-külön funkcióval is rendelkeznek:

  • Koncert/rendezvény terem épületrész
  • iskolai rendezvények és nagyobb közösségi, városi és kistérségi rendezvények lebonyolítására alkalmas egység.
  • Zeneoktatási épületrész (földszint + emelet) oktatási és kiszolgáló egység
  • Képző és iparművészeti oktatási épületrész oktatási egység és iskolai kiállítások helye vagy nagyobb városi rendezvények esetében kulturális események/kiállítások lebonyolítására alkalmas egység
  • Táncoktatási épületrész oktatási egység és iskolai tánc rendezvények helye vagy nagyobb városi rendezvények esetében mozgáskultúrával összefüggő események lebonyolítására alkalmas egység. Ebben az egységben találhatók a létesítmény gépészeti, elektromos ellátásának kiszolgáló helyiségei illetve ez az egység ad helyet a távolabbról bejáró vagy vendég oktatók számára létesített vendég lakrésznek.

Az egyes tömegek, funkciók összekötő közlekedési egységekkel kapcsolódnak egymáshoz. A telek adottságaiból és a funkciók kedvező elhelyezhetőségéből következő beépítési vonalakat, irányokat követve a tömegek olyan telken belüli szabadtéri belső tereket határolnak le, amelyek az oktatás céljára, kisebb belső, iskolai és nagyobb, városi, kistérségi rendezvények céljára is szolgálhatnak.  Az L alakú telek sarokpontjában kialakul egy burkolt, nézőteret, a néptánc oktatási egység előtti szabadtéri színpadot és a későbbiekben esetleg egy zenepavilont is tartalmazó tér, amely nagyobb léptékű szabadtéri rendezvényeknek zene, tánc stb. is helyet adhat. Az egyes épületegységek közötti összekötő közlekedő egységek a lehatárolás és a közvetlen megközelítés kettős feladatát látják el.