Miskolc, Knézich Károly utca – családi ház engedélyezési terve

Tervezés éve: 2017

A tervezett lakóépület egy meglévő épület bővítéseként jött létre. A meglévő földszinti tartó és térelhatároló falainak kontúrjai változatlanok maradtak.
Az új tervezési program alapelvei:
– Az épület módosított külső megjelenéssel, tömegformálással és lapostetős kialakítással valósul meg.
– A meglévő utca természetes lejtését kihasználva az épület félszint eltolásos formában kerül módosításra. A nyugati, közösségi lakófunkciókat – nappali, étkező, konyha – tartalmazó meglévő földszinti traktus 1,20 m-rel magasabban helyezkedik el, mint a tervezett módosított, lemélyített keleti oldali traktus, amely dupla garázst, kiszolgáló funkciókat és egy vendégszobát tartalmaz.
– Az emeleti szinten egy szülői háló egység (háló, fürdő, gardrób és külön használatú loggia) és egy két hálóból, közös vizesblokkból, gardróbból álló gyermek háló egység kerül kialakításra. Az utca felé néző hálóhoz kis erkély kapcsolódik.
– Az épület központi részén található igényesen kialakított lépcsőtérből a földszinti és az emelet közötti félszinten a garázs traktus felett zöldtetőre és teraszra lehet kijutni.
– A földszintet és az emeleti szintet az épület súlypontjában elhelyezett, növény installációval és rejtett világítással kialakított kétkarú lépcső köti össze.