Miskolc-Tapolca- Tapolca Residence Társasház

  • Tervezés éve: 2018

A tervezett társasház a Bencések útja és a Máriássy Sándor utca találkozásánál fekvő 6876 m2 -es saroktelken (45564 hrsz.) kerül megvalósításra.A telken minden közmű rendelkezésre áll.

 
A telken korábban egy szálloda épület állt, amely teljesen bontásra került.
 
A tervezett társasház épületegyüttese a terepszint felett két épületszárnyból áll, egy a Bencések útja melletti nyugati és egy telek belseje felé eső keleti épületszárnyból.
 
A terepszint alatt – a terep erős lejtését kihasználva- az épületszárnyakat összekötő garázsszintek találhatók, ezeken a  szinteken kerültek elhelyezésre a lakásokhoz tartozó tárolók, az épület üzemeltetéséhez szükséges helyiségek és a gépészeti helyiségek is.
Mindhárom garázsszint külön bejárattal közelíthető meg. A -1. és -2. garázsszint szintben, míg a -3. szint a -2. szintről egy rámpán keresztül közelíthető meg.
 
Az épületszárnyakban található lakásokat, ill. a földszinten található szolgáltatásokat – kávézó, ill. általános kereskedelmi és szolgáltató területek – a nyugati és keleti oldali épületszárny között található belső udvarból, ill. az ott kialakított parkosított terület felől lehet megközelíteni. A kávézó a Bencések útja felől is rendelkezik külön megközelítéssel.A kávézó akadálymentes megközelítése a terasz felől és a lépcsőházból történhet.
 
A Megrendelő részéről nem volt igény akadálymentesen kialakított lakás kialakítására, de a lakások a kényelmes használatot figyelembe vevő méretekkel kerültek kialakításra.A D lépcsőház földszintjén kialakításra kerül 4 db olyan kis alapterületű stúdió lakás, amely akadálymentes.