Miskolc, Sever Center áruház bővítése

  • Tervezés éve: 2006

A tervezett üzletház átalakítás és bővítés ismertetése
A meglévő üzletházban átalakítás történik a földszinten, az emeletre felvezető lépcső alatti tér beépítésével. Raktárak és mozgáskorlátozott WC kerül itt elhelyezésre.

A meglévő épület északi irányban további két épületrésszel bővül, így a három épülettömeg közül a középső a bejárati tömeg, a meglévő épületrésztől tűzgátló ajtó és tűzgátló üvegfal választja el, mindkét szinten.

Az új épületegyüttes és a meglévő épület között szerkezeti dilatáció készül, de az épületegyüttes teljesen együttdolgozó.

A középső épületrészben a földszinten szélfogó és különnemű vizesblokk kap helyet. Az emeleten közlekedő terület és a hátsó felében iroda, fegyver- és páncélterem kerül kialakításra.

A harmadik épületrészben a meglévővel azonos funkciójú, ruházati eladótér és raktárak lesznek elhelyezve. Az áruátvétel a bejárattal ellentétes oldalon egy áruátvevő helyiségben történik, itt kerül elhelyezésre egy varroda, vizesblokk, mozgáskorlátozott wc és kézmosó, raktárak illetve lépcsőház és teherfelvonó. Az emeleti szintre egy üzlettérben elhelyezett lépcső segítségével jutunk fel. Az üzlettér centrumában egy kör alakú galéria kerül kialakításra, mely felett üvegkupola készül. Továbbá az emeleten kerül kialakításra a kazánház, szellőzőgépház, raktárak és a személyzet részére kialakított pihenőhelyiség és vizesblokk.

A miskolci Sever Center honlapja.