Kazincbarcika, Városi Kórház átalakítása

  • Tervezés éve: 2003

Előzmények
A Kazincbarcikai Városi Kórház az „M” épületben lévő (IV. emeleti szint) Rehabilitációs osztályán átalakításokat kíván elvégezni.

Tervezési feladat
II.-III- kórtermek alacsony- és középfrekvenciás elektroterápiás kezelővé történő átalakítása. Termenként 3-3 kezelőfülke kialakítása, függönyös elválasztással.

V. kórterem átalakítása pezsgőfürdő kezelőnek összenyitva a már meglévő kezelővel.

Betegfürdető átalakítása hydroelektromos végtagkezelővé (négyrekeszes galvánfürdő).

Az átalakítás ismertetése
A meglévő és üzemelő Rehabilitációs osztály, kettő négy ágyas kórtermében (II és III. sz. ) lehet kialakítani a három-három ágyas kezelőt. Az egyes kezelőket rozsdamentes acél csőprofil tartóvázra szerelt elhúzható függöny választja el a tervlapon jelölt elrendezésben, így biztosított a természetes megvilágítás, valamint az egy légterű helyiség mesterséges szellőztetése.

Az V. sz. kórteremből történő pezsgőfürdő kezelő kialakításához szükséges egy normál fürdőkád beépítése, teljesen körbejárhatóan. A már meglévő kezelő ajtóval történő összenyitásával lehet biztosítani, hogy a két helyiségben egyidejű kezelést lehessen végezni azonos személyzettel.

A gépészeti bekötések miatt a helyiségek burkolat cseréje szükséges csúszásmentes, vízzáró természetes linóleum burkolatra.

A meglévő betegfürdető átalakításához szükséges a térbe nyíló raktár elbontása, az így kialakított helyiségben lehet elhelyezni a hydroelektromos egységet. A végtagkezelő burkolata vezetőképes vízzáró természetes linóleum burkolat.