Miskolc, Miskolci Egyetem Zeneművészeti Szak épületének (Zenepalota) felújítása

  • Tervezés éve: 2008

Előzmények
A kiviteli tervdokumentáció továbbra is a meglévő „palota épület” felújításával és a Rendezési Terv értelmében a nyugati oldal átalakításával valósul meg.

A Miskolci Egyetem az építmény felújítására átalakítására 470-1636-12-2007 ügyiratszám alatt érvényes építési engedéllyel rendelkezik. Időközben a Miskolci Egyetem teljes egészében megkapta a Zenepalota épületét. Az átalakult pénzügyi megvalósíthatóság érdekében folyamatos Megbízói egyeztetések során az épület eredeti oktatási funkcióját fenntartva alakult ki a végleges műszaki (kivitelezhető) megoldás.

A nyugati oldal homlokzatosításával valamint a használhatatlan, illetve a ma már felesleges belső udvar, légudvarok beépítésével oly mértékben bővíthető az építmény, hogy a beépítettségi határon belül maradva a Zenepalota a kívánt funkcióknak eleget téve – korszerű elvárásoknak megfelelően – immár a pénzügyi kereteknek betartásával hosszú távon biztosítja a megfelelő színvonalú oktatást és így alkalmas további tehetséges zenészek, énekesek képzésére.

A tervezési munka folyamán teljesen figyelembevettük és betartottuk a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal rendelkezéseit, illetve elvárásait. A tervezés ideje alatt folyamatosan egyeztettünk az épület használóival és Megbízónkkal a Miskolci Egyetem képviselőivel. Egyeztetéseink során az épület eredeti -oktatási funkcióját végig szem előtt tartva – műszaki kompromisszumok sorozatán keresztül – mely a megvalósíthatóság érdekében született – alakult ki a végleges műszaki megoldás.

A projekthez kapcsolódó hírek
mehok.uni-miskolc.hu: Megújul a miskolci Zenepalota
mertnet.hu: Megújul a Zenepalota
fidelio.hu: Átalakul a miskolci Zenepalota
minap.hu: Kezdődhet a Zenepalota felújítása