Mezőtúr, Városi Kórház rekonstrukciója

  • Tervezés éve: 2005

Előzmények
A Mezőtúri Városi Kórház teljes rekonstrukciójára 2001. évben készült pályázati terv. Akkor a pályázati feltételeket nem tudta teljesíteni a Mezőtúri Önkormányzat, így eredménytelenül zárult.

A rekonstrukciós feladatok jelentős csökkentésével és a tervezett új pavilon megépítésével készült a következő pályázati elképzelés, mely már megvalósításra alkalmasnak ítéltetett. 

Jelen tervdokumentáció az új épület építését, illetve a „B” jelű meglévő pince, földszint + I. emeletes épület földszintjén kialakítandó sürgősségi betegfelvételi és hozzá kapcsolódó helyiségek kialakítását tartalmazza. A „B” épület földszintjén és emeletén alápincézés nélküli beépítéssel 74,00 m2 új kiegészítő épületrész készül, mely lehetővé teszi az ITO megfelelő zsilipes megközelítését.

A vázlattervek és az építési engedélyezési tervek készítéséhez a Mezőtúri Városi Kórház birtokában lévő tervmásolatokat használtuk fel, kiegészítve helyszíni felmérésekkel.

Az új pavilon megépítése előtt a „B” épület keleti oldalán lévő önálló gazdasági épületet el kell bontani, melyhez a bontási terveket ezen dokumentáció tartalmazza.