Miskolc, City Hotel Miskolc *** bővítése

  • Tervezés éve: 2001

Előzmények
Az épület Miskolc város É-D-i főtengelye mentén, a Csabai kapu 6. sz. alatt található, szabadon álló beépítéssel. Előnyös adottsága az ingatlannak az ún. kétutcás átmenő telkes fekvése. Keletről a miskolci főgyűjtő út, a Csabai kapu, nyugatról az Avasi városrész megközelítését biztosító Ifjúság u. határolja.

Az épület a ’30-as években létesült, eredetileg lakóépület funkcióval. A háború után (’50-es évek) kollégiumként, a ’60-as években gyermekkórházként, majd a ’70-es években bőrgyógyászatként funkcionált.

A Városi Kórház új Bőrgyógyászati Pavilonja elkészülte után, a funkció nélküli épületet a tulajdonos Önkormányzat értékesítette.

Az új tulajdonos az épületet hotel kialakítás szándékával vásárolta meg.

Az áttervezés az új tulajdonos által megfogalmazott igények alapján készült és egyeztetett vázlatterv értelmében megtartja az épület teherhordó szerkezeti rendszerét és kontúrméreteit, a mai kor igényének és a funkciónak megfelelő anyaghasználattal szolgálja a tervezési célt, az épület kereskedelmi szálláshellyé történő átalakítását.

A megvalósíthatóság vizsgálata során arra a megállapításra jutottunk, hogy a városon keresztül utazó idegen csak helyismeret birtokában tud kereskedelmi szálláshelyet találni, hiszen a meglévő férőhelyek csak igen körülményesen közelíthetőek meg. Az a tény, hogy az ingatlan a Miskolc város É-D –i főforgalmi tengelyén helyezkedik el a Népkert szélén csak megerősítette a Megbízói elképzelés létjogosultságát.