Miskolc, Feszty Árpád út – családi ház

  • Tervezés éve: 2008

Előzmények
Tisztelt Megbízók a Miskolc, Feszty Á. út 18. szám alatti telken a területre vonatkozó előírásoknak megfelelő családi ház tervezésére adtak megbízást.

Az épület ismertetése
A tervezett épület háromszintes ( pince, földszint, emelet ) lapostetővel fedett oldalhatáron álló építmény.

Az épületbe a délnyugati ( utcai ) oldalra tervezett bejáraton keresztül jutunk be. Az előszoba terve a fogadó és elosztó terület is egyben, innen jutunk be a nappali, konyha + étkező terébe, valamint a fürdőszobába és a háztartási helyiségbe, ide érkezik ajtóval lezárt terű pincelépcső.

A pince szinten lett elhelyezve a gépkocsi tároló, műhelyek és raktár tér. Az udvar külső tér közvetlen kapcsolatát közlekedővel biztosítottuk. A műhelyben és külső térben dolgozók részére helyeztük el WC, valamint egy zuhanyzó helyiséget.

Az emeleti szinten a közlekedő térre kapcsolva került kialakításra három szoba, fürdőszoba és két szobát kiszolgáló fürdőszoba. A közlekedő térbe érkezik a monolit vb. szerkezetű lépcső.

A családi ház utcai kerítése megjelenésében és anyagaiban illeszkedik az épülethez. Terméskő oszlopok és faltestek között kovácsoltvas betétekkel, kapukkal.

Műszaki mutatók:
kiindulási alappont a telek előtti szennyvíz akna fedlap felsősíkja – 0,30 m
a földszinti padlóvonal ± 0,00 m
párkány magasság + 5,70 m

Területi mutatók:
Telek területe: 396,00 m2
Teljes beépítés 107,15 m2
Beépítettség: 27,05 %
Beépíthetőség: 30,00 %