Törökbálint, Orvosi rendelőengedélyezési terve és belsőépítészeti terve

Törökbálint, Honfoglalás utcai telek területén meglévő lakás orvosi rendelőkké átalakítása volt a megbízás témája. A tervezett kialakítás helyiség igénye 4 db magán orvosi rendelőre és azok működéséhez szükséges kiszolgáló egyéb helyiségek elhelyezésére irányult.

A földszinten kaptak helyet a fogadás helyiségei és az akadálymentes megközelítést igénylő funkciók: recepció, fogadó előtér – váró, tárolók, vizes helyiségek és itt kapott helyet egy akadálymentes használatra is alkalmas rendelő helyiség.

Az emelet a rendelő funkciók helye, itt kapott helyet 3 db rendelő egység, teakonyha és a funkciók kiszolgáló helyiségei.

A tetőtérben kiszolgáló, raktár funkciók kaptak helyet.

Az épített környezet (utcakép) meglehetősen vegyes beépítési képet mutat, vegyes építészeti minőség jelenik meg az övezetben, igen szerte ágazó stílusjegyekkel. A meglévő épület két lakóegységet és egy bisztrót magába foglaló hagyományos nyeregtetős elrendezésű, tetőtér beépítéssel. Az átalakítás a közbenső (lakó) egységet érinti, az új funkció tehát beékelődik a szélső lakás és a vendéglátó egység (annak kiszolgáló-irodai része) közé. A tervezett átalakított épülettömeg előre mutatóan jelenik meg: egyszerre simul bele továbbra is a meglévő-megmaradó nyeregtetős hagyományos épületformába, ugyanakkor egyedi tömegformálásával finoman rugaszkodik el a meglévő elemektől és karakterektől. Funkcionális elrendezése szintén egyszerű és nagyvonalú, könnyen áttekinthető.