Miskolc, József Attila út – Irodaház bővítésének és raktárépület építésének engedélyezési terve

  • Tervezés éve: 2011

A tervezett ráépítés ismertetése
A tervezésnél szempont volt a minél kevesebb szerkezeti súly beépítése, ezért egy acélvázas, szakipari lehatárolással ellátott szerkezet került megtervezésre könnyű fa tetőszerkezettel és tetőfedéssel.

A zárófödémen található rétegek visszabontása, valamint az attikafal lebontását követően, az épület vasbeton pillér rendszerét követő acélpillér és acéltartógerenda vázrendszer kerül elhelyezésre a koszorúkra (lásd szerkezeti munkarész).

A lépcsőház folytatódik azonos kialakítással vasbeton szerkezetből.

A lépcsőházhoz kapcsolódóan megépül egy liftakna, melybe a felső szintek akadálymentes megközelítését lehetővé tevő személyfelvonó kerül elhelyezésre.

A vízszintes acél gerendákra, 1 m-enként szeglemezes faszerkezetű rácsostartó kerül elhelyezésre, melyre LINDAB tetőpanel a tervezett.

A nyugati oldali szomszédos ingatlannal határos falazat természetesen tűzfalas, a tetőgerinctől 30 cm-el magasabban megépített záródással készül, mely „U” alakban körülöleli az épület ezen szakaszának kiugró részét.

A homlokzati acélgerendákat szakipari szerkezet fogja körbe, belső oldalon kettős gipszkarton burkolattal, a külső oldalon nútolt deszkaburkolattal, közte hőszigeteléssel. A kiugró nyugati falazat, a liftakna és a koronázó párkány dryvit rendszerű hőszigetelést kap színezett nemesvakolattal.

A homlokzati nyílászárók hőhídmentes műanyag szerkezetűek hőszigetelő üvegezéssel.

A belső kialakítás a tervezett funkciónak megfelelő: irodák, műterem, tárgyaló, titkársággal, teakonyhával, vizes blokkal és fedett, illetve fedetlen teraszokkal. A belső válaszfalak könnyűszerkezetű, két oldalán kettős gipszkarton borítással készülnek, felületkezelve, illetve csempézve.

A mennyezet szintén kettős gipszkarton burkolattal látandó el, fölötte hőszigeteléssel.

A belső nyílászárók faszerkezetűek, tömörek és üvegezettek.

A burkolatok laminált padló és kerámia, csúszásmentes és fagyálló kivitelben.

A homlokzat utólagos hőszigeteléssel látandó el, mely 10 cm kőzetgyapot és színezett nemesvakolat a homlokzati rajz szerinti megosztásban.

Az épület teljes közműellátott, a tervezett bővítés nem jelent többlet terhelést a közüzemi hálózatoknak.

A terv szerint megvalósuló épület funkciójában és megjelenésében is modern, a mai kor követelményeinek megfelelő lesz.