Villa Port Resort Apartmanház

  • Tervezés éve: 2008

A közvetlenül a Balaton-parton található tervezési terület csodálatos fekvése, a tóra nyíló panoráma az ott tartózkodóknak kiemelt vizuális és érzelmi élményt jelent. A telek elhelyezkedése, a hely hangulata, a létrehozandó épület súlya a Balaton-parti látképben a tervezőtől érzékeny figyelmet, méltóságot és egyben nagyfokú alázatot kíván.

A tervezett épület formáiban és anyaghasználatában elegáns, a történeti villák nemes hagyományain alapszik, az alkalmazott formák és építészeti elemek a víz, a hajózás szimbolikáját is tükrözik.

A tervezett épület F+2+1 penthouse szintet tartalmaz, az épületben 23 apartman lakás kerül elhelyezésre, ahol a számítások szerint kb. 112 fő egyidejű elhelyezhetőségével lehet számolni.

Az épület apartman lakásainak kialakítása során fontos szempont volt, hogy a legtöbb legység a Balatonra terasszal tájolva nyerjen kialakítást. Csak néhány kisméretű apartman lakás került kialakításra, amely csak a Rákóczi u. felé tájolt.

Az épület kert, ill. Balaton felé történő megnyitása és földszinti wellness tér megközelítése a wellness térrel egy légtérben futó fa burkolatú közlekedőn keresztül történik, amely közvetlenül a közös használatú közlekedő területekről nyílik.

Az apartman lakásokhoz legtöbb helyen a nappalihoz csatlakozó fedett és üvegfalakkal határolt fa burkolatú terasz csatlakozik (~télikert szerűen kialakítva). A legtöbb teraszokon 2,1×2,1 m-es jacuzzi és kerti bútor kerül elhelyezésre.

Minden apartman lakáshoz tartozik külön burkolt parkolóhely, amelynek egy része (14 db) telken belül, míg a többi a város önkormányzatával történt megállapodás nyomán a telekkel szemben, a Rákóczi u. túloldalán biztosítható. A telken belül minden lakáshoz biztosított kerékpártároló férőhely.

Az épület az „intelligens ház” elvén működik, pl. az apartman lakás hőmérséklete és egyéb paraméterei otthonról is beállíthatóak és a leérkezéskor a kívánt komfort fokozatú környezet várja a vendéget.

A ház fűtése, ill. melegvíz termelése geotermikus energiával történik, vezetékes gáz igénybevételére nem kerül sor.