Miskolc, Kelemen Didák utca – új 9 lakásos társasház építése

Miskolc belvárosában, frekventált helyen elhelyezkedő ingatlan, amely foghíjtelek saroktelekként kezelendő, egy adott épülettömb részét képezi. Kiemelt helyet foglal el a város szövetének azon szálában, amely számos térkapcsolatot képvisel – közlekedési és sétáló, lakó és közületi, magas és alacsony, magastetős és lapostetős, épített és természeti.

Az épület kialakítása
A saroktelek elhelyezkedéséhez, tájolásához valamint különféle adottságaihoz és kötöttségeihez maximálisan kompromisszum készen igazodva és azokat kihasználva egy olyan társasház kerül megtervezésre, amely a tervezési programban felsorolt helyiségeket illetve helyiségcsoportokat, funkciókat foglalja magában.

A funkciók a beépíthetőséghez és építménymagassághoz, az épített környezethez illeszkedő módon a földszinten belső udvarral, a III. és IV. emeleti szinteken visszalépcsőző tömegképzéssel illetve tetőteraszok-zöldtetők integrálásával tervezettek.

Korszerű és minőségi anyaghasználat, természeti környezeti kapcsolatteremtés, kreatív illetve abszolút a környezetbe illeszkedő tömegképzés azok a tervezésre ható tényezők, amelyek vezérfonalai alapján az épület kialakult.

A tervezési program
‐ pinceszinten – a szükséges (9 db) személygépkocsi parkolóhelyek,tároló helyiségek, közlekedő és lépcsőház;
‐ földszinten – későbbiekben hasznosítható diszponibilis helyiségek és kiszolgáló (mellék)helyiségek, közlekedő és lépcsőház;
‐ I. emeleten – 3 db különálló lakóegység (lakás), közlekedő és lépcsőház;
‐ II. emeleten – 3 db különálló lakóegység (lakás), közlekedő és lépcsőház;
‐ III. emeleten – 2 db különálló lakóegység (lakás) valamint tetőterasz és zöldtető, közlekedő és lépcsőház;
‐ IV. emeleten – 1 db különálló lakóegység (penthouse lakás) valamint tetőterasz és zöldtető, közlekedő és lépcsőház.

A helyszín
Miskolc belvárosában, frekventált helyen elhelyezkedő ingatlan, amely foghíjtelek saroktelekként kezelendő, egy adott épülettömb részét képezi. Kiemelt helyet foglal el a város szövetének azon szálában, amely számos (tér)kapcsolatot képvisel – közlekedési és sétáló, lakó és közületi, magas és alacsony, magastetős és lapostetős, épített és természeti.