Miskolc, Széchenyi utcai épületek városrehabilitációs homlokzat felújítási munkái – Széchenyi u. 12., 30.-32., 49., 59.-61., 83., 85., 117.-119.-121.

Előzmények
Miskolc városa a belvárosi területek rehabilitációja kapcsán a Széchenyi,- Hunyadi,- Kazinczy,- és Ady Endre utcai épületek homlokzat felújításait határozta el. Néhány épület esetében ez kiterjedt az udvari, illetve a hátsó (Szinva part felőli) homlokzatra, valamint a kapcsolódó tetőfedések, bádogos munkák és kémények felülvizsgálatára is.

A homlokzat felújítások elvei
Az egyes felújítandó épületek utcai homlokzatával kapcsolatosan minden alkalommal levéltári kutatásra került sor ill. amennyiben lehetséges volt, akkor a Szerencs Városban található képeslap múzeumban fellelhető régi miskolci képeslapok segítségével próbáltunk információkat szerezni az épületről.

Több épületnél sikerült már elfeledett elemek, stílusjegyek visszaállítása a homlokzaton. Ahol nem sikerült előzmények megtalálása, ott a tervezői szabadsággal élve két vagy több alternatívát kínáltunk az épület homlokzatának lehetséges felújítására. A műemlék jelentőségű területen fekvő épületek (minden bemutatott épület) homlokzati felújítási és színezési tervének végleges változatát szakmai konzultációkkal választottuk ki.