Tiszaújváros, Főposta épületének átalakítása és bővítése – tanulmányterv

Az épület Tiszaújváros központjában fekszik a városi park keleti szélén, a Bethlen Gábor útról megközelíthetően. Erről lehet megközelíteni a zárt gazdasági udvart és a nyitott gépjármű parkolót. A déli és nyugati oldala a városi közparkhoz csatlakozik, az északi oldalát gyalogos sétány választja el a Városi Rendelőintézettől.

Az épületet eredetileg teljes egészében a Posta használta, az alagsorban a műszaki kiszolgáló helyiségekkel, a földszinten irodákkal és ügyféltérrel, az emeleteken irodák és a távközlési helyiségek helyezkedtek el.

Az épület a 70-es évek elején épült, alagsor + 3 szinttel, lapostetővel, az akkor használatos modern technológiával, korszerű anyagok felhasználásával.
A földszinti ügyfélteret két lépcsőn keresztül lehet megközelíteni, a közelmúltban akadálymentesítették, a két lépcsőkar közé egy személyfelvonót telepítettek.
Az épület vasbeton pillérvázas (az egyes szinteken eltérő keresztmetszetű pillérekkel), a második emeleten acél pillérekkel kiegészítve, előregyártott és monolit vasbeton födémmel, kitöltő falazattal készült.

A tanulmányterv az épület átalakításával és bővítésével egy mai kor feltételeinek megfelelő központi városi posta kialakítására tesz javaslatot a meglevő adottságok maximális figyelembe vételével.